Oct 29, 2009

Cerita Salah Kereta

Posted by mesrani at 11:11 PM

Last week, pegi pusat pengurusan akademik dengan abang zubair...disebabkan jauh terpaksa tumpang kereta abang zubair pergi ke sana. Ni semua gara2 jadual final exam yang bertindih dengan subjek web programming walaupun dah di ubah untuk kali kedua. Dalam perjalanan ke sana, abang zubair ada cerita pasal techno usahawan. Dalam hati time tue memang malas nak dengar tapi tadah juga telinga utk mndengar abang zubair menceceh hehe. Rupa2nya nilar plan yang aku rancangkan selepas abah tawarkan modal untuk bisnes time raya aritu. Memang nak grab kalau xde aral melintang untuk semester depan. Aku boleh tergelak sebab time tu aku dah jumpa penyelesaian untuk starting benda2 camtu kat universiti. Kalau dlu time diploma hanya berniaga kecil2an..banyak jugak benda yang aku buat, jual produk bio-sireh, cd kosong, disket, etc. Itu semua market di samping untuk mengenali orang lain sebenarnya.

Lepas settle semua urusan kt pejabat pengurusan akademik, abang zubair bawa aku pegi ke pusat techno usahawan,,,sebelum tu..ada kejadian yang aku xbole lupakan untuk semester ni..time terburu2 nk pegi ke kereta nmpk kereta wira yang sama spt kereta abang zubair,,tnpa berfikr panjang terus masukkan kunci untuk buka kereta trsebut,,dalam beberapa minit kereta xbole buka,,muka kami dah berkerut sesama sendiri..ntah mcm mne tiba2 abang zubair bersuara.."Yati!!! kita salah kereta!!! OPSS..malunya....mesti orang PPA dlm office tu bole nampak dgn cermin gelap dr dlm..agak aku tergelak sampai sakit perut disebabkan kejadian tue,,,sampai umh pun xabes gelak lg..

Lepas kejadian, terus ke pusat techno usahawan. Bernasib baik dapat jmpa dekan pusat techno usahawan,,prof sangat peramah dan baik hati. Sempat plak beliau mengajak aku join usahawan. Time aku tgk pusat tue...hati kecil aku mengucap panjang xsgka disbbkn 1 kejadian, tuhan nk beri aku peluang dan buka mata apa yg ada di pusat techno. Banyaknya kertas kerja diorg, budget utk usahawan,,mak ai aku mmg xtau pape pun pasal bnda2 ni tp abang zubair dh berjanji akan pggil aku bila ada program..insy ada program sblm naik cuti...aku nk keluar dari kepompong melihat dunia seluas2nya dan mengenali orang lain. Sebelum tu, abang zubair sempat pesan klu nk tau prgram2 cmni mmg kne ringan mulut..the moral of the story jangan sombong dgn orang walaupun dengan senior. Ringan2kan mulut untuk bertanya...

Planning seterusnya,,,mengaktifkan diri dalam debat. Insyaallah kalau diberi peluang dari housemate aku yang bernama F sbb dia slalu ckp..akk sibuk PSM nnti tkut kelam kabut jer...(EH2 uruskan satu2,,org tamak selalu rugi)

Categories

0 comments:

 

LIFE.LAUGH.LOVE Copyright © 2009 Designed By Mesrani