Aug 5, 2009

Surprise Birthday Untuk Aku

Posted by mesrani at 1:57 AM

Di malam yang hening ni, aku nak menceritakan kejadian yang berlaku pada malam tadi. Aku ingin mengucapkan terima kasih yang xterhingga kepada housemates aku dan kawan-kawan yang celebrate birthday aku malam tadi sambil tu juga aku nak tunjuk kek birthday aku.

Kek ni dah terbelah seket. BTW mmg nice sangat,,really appreciate that moment. Ada cerita disebalik surprise birthday aku ni. Gembira + Sedih = Rase Bersalah. Hanya perkataan itu sahaja yang aku mampu lafazkan berulang kali kepada salah sorang housemate aku yang kurang bernasib baik malam tadi. Teruskan membaca babak yang telah berlaku antara kami...

BABAK 1
10 minit sebelum pukul 12.00 a.m bersamaan 4 Ogos 2009 dapat panggilan dari orang tersayang...of coz si dia yang memiliki hati ini. Borak biasa padahal nak wish dengan suara yang agak mengantuk..tp dia bukan orang pertama sbb ada orang lagi awl...salah sorangnya adik si dia. Adik si dia ni mmg xprnh lpe wish birthday aku setiap tahun...dah abes call terus keluar ingatkan nak sambung buat rawatan resdung gune bnda yang F belikan. tapi terbalik jadinya aku mengoffer diri untuk bt rawatan tue..tgh bt rawatan tu bdk2 ni tutup lampu. Ingatkan saje2 rupanya ada leader yang mengatur segalanya tanpa disedari..7 org bdk housemate aku menyanyikan lagu hepi besday bt aku...walaupun tanpa kek tapi aku tetap dapat tiup lilin yang digunakan untuk blackout. Terkedu sekejap dengan keadaan yang agak blurr.....dah settle nyanyi dapat plak mesej dari seorang hamba Allah S.W.T yang dah lama xdengar khabar dari beliau. Sangat terperanjat masa tu sbb macam xpercaya dengan mesej tue...then disusuli mesej dari abah tersayang...diz year abah xjadi orang terawal untuk wish. tapi xpe still terawal jugak..mesej yang disampaikan macam biasa nasihat sebagai seorang ayah kepada anak perempuan tunggal beliau. Bak kata abah kepada kawannya.."Inilah satu-satunya anak perempuan aku...dialar penawar..dialar racun".

BABAK 2
Berhenti sekejap bersama2 kit kat...20 minit kemudian mizatiqah masuk dengan muka tersengih-tersengih..satu lagi surprise diluar jangkaan masa aku ingin masuk tidur kononnya..datang sekumpulan rombongan cik suria n de geng..MasyaAllah time tue penuh rumah aku...xsangka mereka datang membawa kek dengan diselangi nyanyian hepi birthday kali kedua.....wah2 aku mmg xsangka sangat apa yang diorang dah bt pada aku..aku xkn lupakan moment ni sepanjang hidup aku..insyaallah..salah satu kenangan manis dalam hidup aku...

BABAK 3
Di sini bermula babak sedih...pada mulanya aku disapu krim kek oleh E macam masker yang paling mahal pernah aku pakai. Pada mulanya aku cool kejap sambil mulut aku bising jugak..dalam beberapa minit aku cuba mencalit krim kepada muka E tapi xsangka keadaan menjadi kelam kabut apabila E cuba mengelak dan kepala beliau terhantuk di dinding sebelah bilik aku dengan dentuman yang agak kuat. Panik seketika apabila ternampak darah keluar dari mulut dan hidung beliau. Aku memang agak cuak sbb time tu beliau seolah2 nak pitam....tp tiba2 je dia bersuara "Kita ok kak"...fuhhh lega aku dengar tapi kesian sbb kepala beliau ada kesan seperti benjolan yang besar,,,,abes surprise birthday buddy beliau yang bernama F terus menjerang air panas untuk dituam kepala si mangsa ni..tuam sehingga sehinnga pukul 2 pg...........dan terus masuk tido..TAMAT

P/S : Maaf pembaca di luar sana sebab cara penulisan amat teruk sekali..

Categories

2 comments:

akuzow on August 5, 2009 at 11:15 AM said...

birthday sy pun baru je jumaat hari tu... pztu g KL hr sbtu konon nak celebrate, tp de plak rusuhan... rosak program sbb jalan2 ditutup... ish3..

mes NH on August 18, 2009 at 3:38 PM said...

sabar jelar ye...
insyaallah next year mne tau bole sambut if ada rezeki kan.

 

LIFE.LAUGH.LOVE Copyright © 2009 Designed By Mesrani